Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Ο π. ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (του "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ")


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκοιμήθη προχθές (16/4) σε ηλικία 73 ετών ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, Πνευματικός Προϊστάμενος της Π.Ο.Ε. και του "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ", γνωστός και ως «Άγιος των φυλακισμένων».
Ο πατέρας Μάρκος από την Κυριακή των Βαϊων και λίγο πριν το πέρας της Θείας λειτουργίας, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπεσμένα στο 401 Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες.
Να αναφερθεί, ότι σήμερα το βράδυ η σωρός του πατρός Μάρκου θα μεταφερθεί στον Άγ. Γεώργιο Διονύσου όπου θα τελεστεί αγρυπνία.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει αύριο (Σάββατο) στις 15:30 στον Άγιο Γεώργιο όπου και θα ταφεί.
Ο πατέρας Μάρκος για περισσότερα από είκοσι χρόνια περνούσε την πύλη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας, για να εξομολογήσει και να τελέσει θεία Λειτουργία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 73χρονος ιερέας έχει συνομιλήσει με ορισμένους από τους πιο «διάσημους» κρατουμένους των ελληνικών φυλακών, όπως ο Μανώλης Δημητροκάλης που βρέθηκε στη φυλακή για την «υπόθεση των σατανιστών» και ο Κώστας Πάσσαρης που σε μικρή ηλικία πέρασε από τις Στρατιωτικές Φυλακές Αυλώνα.
«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους νέους γιατί ζητάνε τη μετάνοια. Δεν πρέπει να παραμελούμε τους συνανθρώπους μας και πόσο μάλλον τα νεαρά παιδιά που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την αγάπη περισσότερο απ' όλους μας», έλεγε στην τελευταία του συνέντευξη.
Ήταν ένας άγιος ιερομόναχος, ακάματος Πνευματικός, φιλακόλουθος Ιερέας, ελεήμων, πράος και καθαρός, ψυχεί και σώματι. Την ευχή του νά έχουμε.

Αιωνία του μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου