Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...


Διαβάσαμε την παρακάτω έκκληση για βοήθεια σε ένα αγγελουδάκι , την Παρασκευή-Εφραιμία Θεοδώρου, και συνυπογράφουμε.
Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε, με χρήματα και με προσευχή. Ευχόμαστε η Αγία Παρασκευή, που είναι η προστάτιδα των ματιών, και ο Άγιος Εφραίμ να κάνουν το θαύμα τους. Καλή δύναμη στους γονείς και στ' αδέλφια της.

Η Παρασκευή-Εφραιμία χρειάζεται την βοήθειά μας.

Η Παρασκευή-Εφραιμία Θεοδώρου είναι ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα και στα δύο της ματάκια. Οι γονείς της έχουν άλλα δυο παιδιά, τον Παρασκευά και την Παναγιώτα, 10 και 6 χρονών αντίστοιχα. Είναι άνθρωποι της βιοπάλης και δε μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της (τρίτης !!!) εγχείρησης στην Αμερική που κάνει τη μικρή Βούλα να δει έστω και σε βαθμό 50%. 
Tελευταία ενημέρωση 10/11/2010

Η μικρή φαινόταν πως άρχισε να βλέπει όμως αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα όρασης και είναι αναγκαία η μετάβασή της στις ΗΠΑ

Ενώ έχει το πρόβλημα εκ γενετής, τον πρώτο καιρό μετά την γέννηση της δεν είχε αντιληφθεί κανείς κάτι. Με τον καιρό οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων στις 2 Ιουλίου 2008 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς τους: το αγγελούδι τους διαγνώστηκε πως πάσχει από "καταρράκτη άμφω και πιθανή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς άμφω".

Θυμίζουμε ότι η πρώτη -εν Ελλάδι- προσπάθεια για να δει η μικρή Βούλα έγινε τον Οκτώβριο του 2008 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και οι γονείς επισκέφτηκαν και το Αττικό Νοσοκομείο αλλά και η νέα εγχείρηση είχε απογοητευτικά αποτελέσματα. Ο γιατρός τους ενημέρωσε πως λύση στο θέμα μπορεί να δώσει μονάχα ο εξειδικευμένος γιατρός Τόμας Λι στο Νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες και δυστυχώς, πλέον, για να σωθεί μόνο το ένα μάτι της μικρής... Η Κοινωνική Πρόνοια χορήγησε το ποσό των 17.500 ευρώ αλλά ήταν απλά ανεπαρκές.. Παρ'όλα αυτά οι γονείς του μετά από γολγοθά κατάφεραν και συγκέντρωσαν πάνω από το 80% του ποσού και το Αμερικανικό Νοσοκομείο τους έκανε δεκτούς αφήνοντας το υπόλοιπο ως οφειλή για μετά την εγχείρηση.

Η εγχείρηση έγινε στις 12 Μαϊου 2009, πέτυχε μεν και το 18μηνο αγγελούδι απέκτησε μικρή ορατότητα από το ένα ματι αλλά λόγω κάποιων επιπλοκών η όραση σιγά σιγά χάθηκε. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έπρεπε να μεταβεί στην Αμερική και πάλι για να γίνει καινούρια προσπάθεια να δει η μικρούλα από το ένα μάτι. Οι γονείς της τότε είχαν απελπιστεί γιατί τα έξοδα για το ταξίδι και την εγχείρηση ανέρχονταν σε 100.000 Ευρώ αλλά η Κοινωνική πρόνοια χορήγησε πάλι 17.500 Ευρώ. Ο πατέρας, στον οποίο έχουμε μιλήσει προσωπικά, είχε μετά βίας μαζέψει άλλες 30.000 Ευρώ αλλά το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό παραμένει απλήρωτο. Οι γονείς του παιδιού δε ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν ανθρωπιά. Δεν έχει σημασία το ποσό, ας είναι και 1 και 2 Ευρώ, ό,τι θέλει και μπορεί ο καθένας. Ας πιούμε εν τέλει ένα ποτό λιγότερο σε μια έξοδο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κατάσταση της μικρής δεν έχει βελτιωθεί ο κίνδυνος να μη δει παραμένει ορατός πλέον και έτσι θα πρέπει να ξαναπάει στην Αμερική για μια ακόμα επέμβαση !!!

Ο πατέρας ονομάζεται Απόστολος Θεοδώρου, έχουμε συναντηθεί μαζί του, έχουμε το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του και φωτοτυπία απ' όλα τα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις της Ιατρικής γνωμάτευσης της Β' Οφθαλμολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οφθαλμολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς", την απόφαση χορήγησης επιδόματος Τυφλότητας από την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, την απόφαση για χορήγηση άδειας για άνοιγμα και λειτουργία λειτουργία τραπεζικού λογαριασμού για το κόστος νοσηλείας, την απόφαση εγκρίσεως των 17.500 Ευρώ από τον οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τη βεβαίωση του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες (Childrens Hospital of Los Angeles -Doheny Retina Institute)] και μπορούμε να τα δώσουμε σε όποιον πιθανόν θέλει να άρει τις όποιες αμφιβολίες του για το θέμα.

Έχουν ανοιχτεί τρεις λογαριασμοί για οικονομική βοήθεια:

Τράπεζα Πειραιώς 5027-040379-367 (δικαιούχος Απόστολος Θεοδώρου)
IBAN GR10 0172 0270 0050 2704 0379 367 (Τράπεζα Πειραιώς)

Τράπεζα Αlfa Bank 133-002101-280-728
IBAN GR13 0140 1330 1330 0210 1280 728 (Αlfa Bank)

Μεταφέρουμε μονάχα 2 φράσεις όπως ακριβώς μας τις είπε ο πατέρας της μικρής: "Πριν 4-5 μήνες άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Στηρίζεται στα πόδια της αλλά δεν περπατάει γιατί δεν βλέπει και φοβάται... Θέλω να με βλέπει με τα μάτια της".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου