Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Πνευματική ζημιά από τις εκπομπές του Γιούρι Γκέλερ.



Το διάδοχό του στην Ελλάδα και την Κύπρο, ψάχνει ο Εβραίος παραψυχολόγος Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι με τη «δύναμη της σκέψης» μπορεί να κάνει «θαύματα».
Ο Γκέλερ, είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, επιδεικνύοντας τις «ικανότητές» του, λυγίζοντας κουτάλια και θέτοντας σε λειτουργία χαλασμένα ρολόγια.
Αυτή τη φορά, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικά σόου ελληνικού καναλιού, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες, επέδειξαν τις υπερφυσικές τους «ικανότητες».
Ο Γκέλερ, κατά καιρούς, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είχε οράματα και ότι μπορεί να λαμβάνει τις δυνάμεις του από εξωγήινους.
Μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο ταχυδακτυλουργός James “The Amazing” Randi, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο και άρθρα, προσπαθώντας ν’ αποδείξει πως ο Γκέλερ, δεν έχει ψυχικές δυνάμεις και ότι αυτά που κάνει είναι ταχυδακτυλουργικά τρικ.

Πρόσφατα ο Γκέλερ μεταπήδησε και στην επικερδή βιομηχανία της αυτοβοήθειας –προσωπικής ανάπτυξης. Το mind –power kit του, πωλείται προς 30 δολάρια το κομμάτι. Περιλαμβάνει ταινία ήχου, ένα κρύσταλλο και ένα βιβλίο με θέματα όπως ραβδοσκοπία, κρυσταλλικές δυνάμεις, χρωματοθεραπεία και φυσικά τηλεκίνηση.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, γράφει στο Εγκυκλοπαιδικό του λεξικό για τον Γκέλερ: «…το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον μπορούν να ερμηνευθούν οι παραψυχολογικές ‘ικανότητές’ του. Είναι υπερφυσικές, πραγματικές, φανταστικές, απάτη ή δαιμονικές;»
Εάν όσα πράττει ο Γκέλερ, δεν είναι τρικ, (όπως ισχυρίζεται ο ταχυδακτυλουργός Randi) τότε πρόκειται για προϊόντα απάτης, κατασκευάσματα της φαντασίας ή γίνονται με τη βοήθεια δαιμονικών δυνάμεων. Αυτό που αποκλείεται, είναι να ενεργεί ο Θεός μέσω του Γκέλερ, γιατί ουδέποτε ο Χριστός και οι Άγιοι θαυματούργησαν για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά μόνο από φιλανθρωπία και για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Η συμβουλή που δίνουμε σε όσους σκοπεύουν να παρακολουθήσουν παρόμοιες εκπομπές, είναι να μην το πράξουν, διότι κατά την άποψή μας, πνευματική ζημιά θα εισπράξουν και όχι όφελος, εφόσον θα ασχολούνται ή με πράγματα απατηλά ή με έργα σκοτεινών δυνάμεων.

(Από το Δελτίο: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ» Ι.Μ. ΤΡΟΟΔΟΤΙΣΣΗΣ, Αύγουστος –Οκτώβριος 2009, Αρ. Τεύχους 22 -24, σελ. 192).  Η/Υ επιμέλεια, Κωνσταντίνας Κυριακούλη.

ΠΗΓΗ: http://www.orp.gr/?p=652#more-652


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου