Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (89,5)

[Σε συνέχεια των διαμαρτυριών γιά το νέο πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας, που είχαμε αναρτήσει στις 4 Νομεβρίου 2009 (ετικέτα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ), δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο και επενθυμίζουμε ότι στο τέλος του ιστολογίου μας υπάρχει μιά ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ γιά το σοβαρό αυτό θέμα. Παράλληλα προτρέπουμε όσους συμφωνούν να αντιδράσουν ενεργητικά διαμαρτυρόμενοι προς στους Υπευθύνους του Σταθμού, γιατί πράγματι η νέα κατάσταση είναι απαράδεκτη.  

(Τηλεφωνικό κέντρο του Σταθμού: 210 7298222 και e-mail: 895@ecclesia.gr).]

"ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" 
του Ιωάννη Τάτση


Η αλλαγή του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος δημιουργεί ήδη πλήθος αντιδράσεων από απλούς πιστούς που είναι «φανατικοί» ακροατές του ραδιοσταθμού. Ως γνωστόν οι περισσότερες μητροπόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν ραδιοσταθμούς για πολλές ώρες αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα βασικά γνωρίσματα του νέου προγράμματος..... που δημιουργούν αντιδράσεις είναι κυρίως δύο:
α) Το νέο πρόγραμμα περιέχει πλήθος λαϊκών τραγουδιών. Το πρόβλημα προϋπήρχε αλλά τώρα φαίνεται πως λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις με αύξηση των ωρών εκπομπής λαϊκών ασμάτων και με την μετάδοση τραγουδιών που μπορεί να ακούσει κανείς σε οποιοδήποτε κοσμικό ραδιόφωνο.
β) Οι περισσότερες εκπομπές θεολογικού περιεχομένου (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχουν ανατεθεί στη γνωστή στους θεολογικούς κύκλους ομάδα «προοδευτικών» θεολόγων που περιλαμβάνει τους γνωστούς για τις οικουμενιστικές τους ιδέες καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και άλλους «ευρω-θεολόγους» που μαζί με την αλλοίωση του περιεχομένου των ραδιοφωνικών εκπομπών απεργάζονται την αλλαγή του ορθόδοξου κατηχητικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Υιϊκώς ζητούμε από τους επισκόπους μας να επιληφθούν του θέματος, να παρακολουθήσουν οι ίδιοι προσωπικώς ή μέσω των συνεργατών τους το νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας και να μελετήσουν τα ονόματα των νέων παραγωγών των ραδιοφωνικών εκπομπών για να διαπιστώσουν όσα αναφέρουμε. Αν δεν μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιμελούνται τις εκπομπές, μπορούν όμως οπωσδήποτε να σταματήσουν την αναμετάδοση του ραδιοφώνου της Εκκλησίας στις δικές τους μητροπόλεις, ώστε ο πιστός λαός να προστατευθεί από ιδέες οικουμενιστικές και πνεύμα κοσμικό. Η καλύτερη πλέον επιλογή είναι η αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου