Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ήρθε το τέλος της παραδοσιακής γεωργίας; (Η επιβολή των μεταλλαγμένων! Ένα ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ σενάριο!)

ΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Organic Farms and Gardens Destroyed by HR 875: "The Food Safety Modernization Act".

Το επόμενο μήνα ψηφίζεται και θα αποτελεί νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ΗR875 περί εκσυγχρονισμού της ασφάλειας των τροφίμων (“Food Safety Modernization Act”). Όλοι οι μικροί αγρότες και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων θα πρέπει να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα-αίτηση προς τις υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για παραγωγή τροφίμων, εφόσον ικανοποιούνται οι προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος. Οι προδιαγραφές για τις «αποδεκτές» μορφές καλλιεργειών θα αποκλείουν με σχετικές αυστηρές ρήτρες τους μικρούς παραγωγούς, καθώς θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής γενετικά τροποποιημένων προϊόντων όπως η Monsanto.
Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ρεπορτάζ αμερικανικού δικτύου στο βίντεο που ακολουθεί (στα αγγλικά), μεταξύ άλλων, ο αγρότης θα πρέπει να είναι σε θέση να αναφέρει πότε είναι διατεθειμένος να καταναλώσει το προϊόν που παρήγαγε! Έτσι με την ψήφιση του ν.HR875 ουσιαστικά θα απαγορεύεται σε όποιον έχει κήπο στην αυλή του σπιτιού του να εκτρέφει για ιδιωτική χρήση ζώα και να καλλιεργεί λαχανικά! Όλος ο αγροτικός πληθυσμός ή όσοι ελάχιστοι απομείνουν στις Η.Π.Α. οδηγούνται τελικά στην υιοθέτηση υβριδίων. Οι παραγωγές προϊόντων πλέον θα γίνονται μόνο με συγκεκριμένους σπόρους τους οποίους θα παρέχουν οι γνωστές πολυεθνικές.
Προφανώς λοιπόν και επίσημα πλέον θα τρώμε ότι μας δίνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων κάτι που σημαίνει πως ίσως γίνουμε και μελλοντικά... πειραματόζωα και με τον νόμο, καθώς το «μοντέλο» αναμένεται να προωθηθεί και στην Ευρώπη...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου